Au interzis cântatul, au interzis colindatul... dar nu au interzis gătitul și pregătitul! Cu siguranță veți avea acasă și în acest an delicatesele de Crăciun. Și cu toată rezistența de anul acesta, trebuie să compensăm suferința. În articolul de astăzi, veți găsi sfaturi pentru pregătirea mesei festive de Crăciun, care vor încânta iubitorii de mâncăruri tradiționale, vegetarieni, precum și pe cei care preferă bucătăria sănătoasă. Vă doriți în sfârșit să aveți cei mai frumoși cozonaci de Crăciun? Să aveți turtă dulce de casă crocantă, ce se va topi in gură? Sau doriți să vă răsfățați cu o versiune ușoară a delicateselor tradiționale? Atunci vă rugăm să citiți.
Ca să fie turta dulce moale
După cum spune o carte populară pentru copii: La Bullerbyn, Crăciunul începe când se coace turtă dulce ... Așa și este. Aceste delicatese cu miere sub formă de purceluși, copaci, iar în ziua de astăzi toate formele posibile și imposibile, sunt într-adevăr legate de sărbătorile de Crăciun. Dacă în fiecare an ziceți ,,anul acesta nu vor fi ca din ciment,, cu siguranță aveți o șansă! Iată o rețetă pentru turtele dulci de Crăciun, care nu necesită sa stea mult timp și își mențin forma:
- 400 g făină
- 50 g unt
- 140 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 linguri miere
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță mirodenii pentru turtă dulce
Se amestecă toate ingredientele uscate, se adaugă cele lichide și se face un aluat moale. Lăsați aluatul în frigider peste noapte. Preîncălziți cuptorul la 160 ° C, tapetează tava cu hârtie de copt și întinde aluatul de 0,5 cm. Cu o forma (sau mai multe) se porționează turta dulce, coaceți timp de 8-10 minute și ungeți cu ou bătut cât sunt încă fierbinți.
Fursecurile din turtă dulce sunt întotdeauna frumos decorate. Glazura de zahăr alb este tipică, dar puteți încerca ciocolata și migdale.
Cozonac - cum să-l împletiți?
Uitați de produsele de patiserie uscate și îndulcite cumpărate de la supermarket, care doar forma aparține Crăciunului. În schimb, coaceți un cozonac, cu unt, cu migdale și stafide delicioase. Cum?
Rețetă:
- 230 g făină
- 100 g făină semi-grosieră
- 70 g unt moale
- 60 g zahăr
- 35 g migdale curățate și măcinate
- 35 g stafide
- 20 g drojdie proaspătă
- 115 ml lapte călduț
- 1 ou și ouă bătute pentru ungere
- 1 plic de zahăr vanilat
- coaja rasa de 1 lămâie
- fulgi de migdale pentru decor
- 4 g de sare
Amestecați ambele tipuri de făină într-un castron și creați o gaură în mijloc. Se toarnă două treimi din lapte în el și se adaugă drojdia. Se amestecă treptat făina în centrul cu lichide până obțineți maiaua, pe care o lăsați la dospit 30 de minute într-un loc cald.
În cratiță topiți untul. Bateți ouăle. Adăugați restul de lapte, untul topit, zahărul, sarea, coaja de lămâie și un ou în vasul cu maia. Frământați un aluat neted, în care adăugați stafide și migdale. Întindeți 6 role, împletiți cozonacul de Crăciun și lăsați-l să dospească în tavă încă o oră. Apoi coaceți 40-50 de minute la 160 ° C în cuptorul preîncălzit.
Adevăratul punci de Crăciun
Indiferent dacă trebuie să vă înveseliți sau vă întoarceți acasă înghețați de la o plimbare lungă, punciul de Crăciun va fi de folos. Sunt suficiente doar câteva ingrediente pentru a-l prepara. Veți avea nevoie de vin roșu (calitatea medie este suficientă, nu e nevoie să turnați Gran Reserva !), suc de portocale, scorțișoară, cuișoare, zahăr și rom. Încălziți amestecul, dar aveți grijă să nu fiarbă! Aceasta ar duce la evaporarea alcoolul. În pahare apoi puteți adăuga migdale, stafide sau fructe din compot.
Crap cu salată sau nu?
Tradiționalul crap prăjit a fost servit la cina de Crăciun încă de la începutul secolului al XIX-lea. În ultimii ani, însă, mulți preferă un pește „mai bun” precum somonul, șalăul sau tonul proaspăt. Nu vă fie teamă să alegeți și dvs și să vă delectați cu o adevărată specialitate.
Salata clasică de boeuf nu este foarte potrivită pentru astfel de pești. Cu toate acestea, dacă nu intenționați să renunțați la tradiție, puteți alege o variantă ușoară. În loc de maioneză, puteți folosi smântână sau gălbenușuri de ou frecate cu ulei de măsline. De asemenea, va avea un gust interesant după adăugarea unei lingurițe de muștar.
Rețeta boemiană Cuba
Dacă sunteți adepții tradițiilor și, în plus, vegetarieni, de exemplu, vă puteți bucura în ajunul Crăciunului de mâncarea cu ciuperci Cuba. Puteți folosi ciuperci uscate sau congelate, recolta de toamnă. Înmuiați 3 pumni de ciuperci în lapte timp de o jumătate de oră, fierbinți timp de 5 minute apoi scurgeți-le. Clătiți 300 g de crupe. Se dizolvă untura (unt sau ulei) într-o oală și se călește crupa, apoi se adaugă apă și se fierbe până se înmoaie. Se călește ceapa într-o tigaie, se adaugă ciupercile, chimenul și se fierbe. Se amestecă cu crupa, se adaugă usturoi, maghiran, sare și piper și se coace la 180 ° C timp de aproximativ 20 de minute.
Fursecuri sănătoase de Crăciun
Vă place să mâncați, dar nu vrei să puneți kilograme în plus de Crăciun? Încercați câteva dintre aceste bunătăți sănătoase! Puteți păcătui cu coșulețe cu ciocolată neagră și unt de arahide, cornulețe integrale cu vanilie, raw de nucă de cocos în ciocolată sau fursecuri din făină integrală de grâu spelta. De asemenea, puteți să vă bucurați de fructe uscate sau nuci.
Credem că v-am inspirat cu rețetele de astăzi. Crăciun fericit!
Categorie
Articole recomandate
"Dă-i fetei pantofii potriviți și ea va reuși să cucerească lumea!" Marilyn Monroe